Beauty Girl
Bun Venit pe forumul Beauty Girl.
Aici aveti aproape tot ce va doriti la un forum.
De la premii la mall , de la revista la RPG.
Fa si tu parte din comunitate si arata-ne ce talente ai.
Deoarece nu esti inregistrat nu poti vedea anumite sectiuni.
Ce carte citeşti acum ? Girl_bye-1
Fa parte din minunata noastra lume
Alege dintre optiunile de mai jos!!
Beauty Girl
Bun Venit pe forumul Beauty Girl.
Aici aveti aproape tot ce va doriti la un forum.
De la premii la mall , de la revista la RPG.
Fa si tu parte din comunitate si arata-ne ce talente ai.
Deoarece nu esti inregistrat nu poti vedea anumite sectiuni.
Ce carte citeşti acum ? Girl_bye-1
Fa parte din minunata noastra lume
Alege dintre optiunile de mai jos!!
Beauty Girl
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Beauty Girl

Intrati pe unul dintre cele mai complete forumuri de fete din Romania. Daca esti fata si vrei sa stii ceva atunci ce mai astepti?Inregistreaza`te.Daca nu esti membru NU vezi toate categoriile.

AcasaAcasa  StiriStiri  GalerieGalerie  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Bine ai venit pe forum.Avem multe de impartasit cu tine.Te rog inregistreaza-te si intra in comunitate . Daca ai vreo idee pentru forum te rog spune-o.Nu mai astepta.Impartaseste sts,melodii,versuri,citate si moda cu noi.
Rugam ca partenerii acestui forum sa schimbe bannerul . Codul il puteti gasi la orice categorie. Multumesc.

Ce carte citeşti acum ?

In jos 
AutorMesaj
Cherry
Moderator
Moderator
Cherry

Zodiac : Sagetator Zodiac chinezesc : Tigru
Bani Bani : 48765
Reputatie : 0
Data de inscriere : 01/11/2011
Varsta : 25

Ce carte citeşti acum ? Empty
MesajSubiect: Ce carte citeşti acum ?   Ce carte citeşti acum ? Icon_minitime1Mier Apr 18, 2012 3:28 am

Deci hai să fim mai intelectuali, nu nişte mediocrii. : ]] Glumeam, glumeam. * laughs *

Cred că se înţelege de la sine ce trebuie să faceţi în acest topic. Descrieţi cu cuvintele voastre cartea pe care o citiţi/ aţi terminat-o de citit recent. Nu trebuie să faceţi mare filologie, să faceţi rezumat, spuneţi ce credeţi voi de bună cuviinţă.

Şi acum am spus tot ce puteam să zic deci să trec la treabă.

Avarul de Moliere ( scuzaţi lipsa sedilei de la primul e ). Am terminat-o chiar în dimineaţa aceasta.

Sinceră să fiu nu ştiu prea multe despre acest autor, fapt pentru care am să dau o fugă pe Wikipedia ( după ce postez ) şi am să mă informez despre el şi operele sale. Chiar mă atrage modul lui de exprimare, subiectul acţiunii, absolut totul. Este prima carte pe care o citesc scrisă de acest autor. Aş dori să mai citesc şi altele, chiar m-a captivat felul lui de a scrie.

Avarul ( ca numele cărţii ) este defapt nimeni altul decât Harpagon, tatăl a doi copii mari pe nume Cleante şi Elise. Acţiunea se desfăşoară în jurul celor trei personaje principale : Harpagon, Cleante şi Elise. Fiecare se luptă pentru dragoste, mai ales tatăl celor doi cu fiul său. Nobila femeie ce este apreciată de cei doi este Mariane, nouă locatară în acest oraş ( nu este specificat numele ). Această fată, este o făptură blândă, plină de dragoste pentru mama sa, care se află într-o stare destul de proastă. Acest lucru îl face pe acest mare domn, Harpagon, să se îndrăgostească chiar de aleasa inimii lui Cleante.

Totul se schimbă când Harpagon îşi anunţă însurătoarea cu aceasta blăndeţe, Mariane, lucru ce îl devastează pe Cleante, ce se pare că avea acelaşi scop. Elise este martoră a acestor lucruri, pe lângă o veste şoc primită chiar de la propriul tată, sânge din sângele ei. Aceasta îl înştinţează că doreşte să se mărite, iar Harpagon îi spune că are să se însoare cu Amsele, un foarte bun prieten cu acesta. Încă o inimă este distrusă, deoarece Elise este îndrăgostită de Valere.

Cleante nu se lasă una cu două, şi se pare că se luptă cu propriul tată pentru inima lui Mariane, furându-i cei zece mii de franci din curte. Harpagon este devastat pentru că bani lui scumpi i-au fost furaţi şi acceptă fară să mai ezite. Dar inainte ca toate să fie bine se fac marii descoperiri. Valere si Mariane sunt fii lui Anselme care se pare ca este un mare nobil din Napolean, crezut decedat.

Personajul meu preferat pot spune că este Cleante. Îmi place foarte mult cum găndeşte, şi că nu se dă bătut pentru dragostea lui adresată lui Mariane chiar dacă trebuie să se lupte cu tatăl său. Ce m-a lasat uimită total a fost idea lui de ai fura banii tatălui său pentru a face schimb : Bani pentru frumoasa Mariane.

Harpagon mi se pare exact genul omului din ziua de azi. Interesat numai despre banii, nepăsător nici faţă de copii lui dacă ar trece printr-o nenorocire mai mult decât îi pasă de banii lui. Zgârcit cu toată lumea.

Acastă carte este una combinată între dramă şi comedie.

Citez : " " Atunci, cum trebuie să fac ? Mă cotonogesc cu bastonul pentru că spun adevărul şi vor să mă spânzure pentru că mint "
Acest citat m-a făcut să râd cu atâta ardoare că burta deja începuse să mă doară.
Cam atât până acum.

x.o.x.o
Sus In jos

Ce carte citeşti acum ?
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Beauty Girl :: ๑۩۞۩๑Forum๑۩۞۩๑ :: ❤Discutii despre teme actuale❤-
Mergi direct la: